Groepsgerichte begeleiding

Groepsgerichte begeleiding is voor iedere cliënt van Stichting Fidem Zorg en begint direct als je je aanmeldt voor hulp. In principe doen alle net binnengekomen cliënten mee, behalve als deze begeleidingsvorm aantoonbaar niet geschikt is voor jouw persoonlijke hersteltraject. Het kan ook zijn dat je de taal niet machtig bent, waardoor je niet kunt deelnemen aan de groepsbegeleiding.

 

Groepsbegeleiding wordt ook wel dagopvang of dagbegeleiding genoemd. Voor iedereen is het belangrijk om een doel te hebben, om de dagen zinvol door te brengen. Regelmaat, contact met anderen, samen dingen ondernemen of een hobby hebben is op elke leeftijd belangrijk. Bij groepsbegeleiding op onze woonzorglocatie vindt u dat allemaal. U kunt uw dag of een dagdeel op een prettige manier doorbrengen met leeftijdsgenoten. In een gezellige en ontspannen sfeer vinden er activiteiten in groepsverband plaats. Daarnaast kan het zorgen voor rust thuis en bij uw mantelzorger(s).

Met behulp van de groepsbegeleider leren de groepsgenoten sociale vaardigheden. Er wordt bijvoorbeeld samen gekookt en afgewassen. De groepsgenoten helpen elkaar en leren van elkaar. Daarnaast worden er ook door middel van sport en spel geleerd. Zij leren vaardigheden aan die zij dagelijks kunnen toepassen.
In de groep is er naast de geestelijke gezondheid, ook aandacht voor lichamelijke gezondheid. Er wordt gesport o.a. fitness, wandeling in het park etc. Dit wordt samen met alle groepsgenoten gedaan.